Onze vereniging staat steeds open voor aansluitende activiteiten.
Alle leden mogen hierin zelf een activiteit aanbieden zolang deze aansluit bij onze doelstellingen. Activiteiten zoals het inrichten of begeleiden van workshops, cursussen, lezingen aangaande, o.a. een harmonieus contact met de natuur, voeding, duurzaamheid, ontspanningstechnieken, lichaamsbeleving, omgang met dieren, communicatie, dans, klank en muziek, meditatietechnieken, ...

 

Hebt u iets in gedachten, mail het ons door of bel naar: 0472/81.00.92

 

Filmavond

 

De film 'We Feed the World'

 

Terwijl dagelijks een miljard mensen omkomen van de honger, wordt er wereldwijd genoeg eten geproduceerd om 12 miljard mensen te voeden. In We Feed The World laat regisseur Erwin Wagenhofer met veel oog voor detail zien wat de gevolgen zijn van de globalisering van de voedselindustrie. In aparte hoofdstukken laat Wagenhofer mensen aan het woord die werkzaam zijn in verschillende takken van de voedselindustrie, van boeren tot afvalverwerkers tot de CEO van Nestlé. Zo reist hij onder meer af naar Almeria in Zuid Spanje waar op 25.000 hectare grond tomaten in broeikassen worden geteeld en laat hij zien hoe in Roemenie nog met paard en wagen landbouw wordt bedreven. Tussen de verschillende hoofdstukken krijgen we commentaar van Jean Ziegler, de rapporteur van de Verenigde Naties voor het Right To Food programma. Hij stelt dat het feit dat er elke vijf seconde een kind aan ondervoeding sterft, terwijl er genoeg eten is, niets minder is dan moord.

 

 

Vrije bijdrage (richtprijs 5 euro)

Koffie en thee verkrijgbaar.

 

Vrijdag 29 juni 2018

Start om 20h

 

Plaats:

Ontmoetingscentrum 'De Weg'
(Herenthoutseweg 21 te 2222 Wiekevorst)


Changing the World - Helping humanity
Making a difference

 

 

 

 

Hoe wij hier leven en consumeren heeft invloed op de rest van de wereld.

 

Zorg voor de aarde vormt niet alleen het fundament van het leven, maar is ook de belangrijkste ethische kwestie! Het leven en zelfs het overleven van onze toekomstige generaties ligt in onze handen.

 

-meer lezen->

 

Changing the World Helping humanity Making a difference

 

Bezoek ons ook op

-facebook->

 

inhoud © EarthCare vzw
ontwerp: DroomWever