Onze vereniging staat steeds open voor aansluitende activiteiten.
Alle leden mogen hierin zelf een activiteit aanbieden zolang deze aansluit bij onze doelstellingen. Activiteiten zoals het inrichten of begeleiden van workshops, cursussen, lezingen aangaande, o.a. een harmonieus contact met de natuur, voeding, duurzaamheid, ontspanningstechnieken, lichaamsbeleving, omgang met dieren, communicatie, dans, klank en muziek, meditatietechnieken, ...

 

Hebt u iets in gedachten, mail het ons door of bel naar: 0472/81.00.92

 

Filmavond

 

De film 'Freedom Ahead'

Verblind door winst en vooruitgang, lijken we te zijn vergeten dat economische groei niets te maken heeft met verbetering van levenskwaliteit.

 

In deze film gaan de filmmakers op zoek naar de essentie van het begrip 'vrijheid'. Ze trekken daarvoor naar India, spreken met Vandana Shiva (voorvechter van het behoud van biodiversiteit) en bezoeken het spirituele ecodorp Auroville. Hun bevinding: In onze hedendaagse democratieƫn is vrijheid langzaam koopwaar geworden. Zijn we nog vrij wanneer we ons eigen voedsel niet meer mogen verbouwen of wanneer mensen voor hun primaire levensonderhoud sterk afhankelijk zijn van de geldhongerige machine die de democratie is geworden? We moeten ons minder laten beheersen en minder afhankelijk worden van een systeem dat gewoon niet duurzaam is. Niet de democratie zal de ware vrijheid bieden, maar het terugveroveren van de ruimte die de democratie ons heeft afgenomen''. In deze documentaire komen mensen aan het woord die het heft in eigen hand hebben genomen m.b.t. voedselteelt, het bouwen van hun huis, etc.; ze fungeren daarmee als het 'geweten' van een wereld die zijn morele principes aan het verliezen is. Deze mensen herpakken de controle over hun leven door zich onafhankelijk op te stellen en tevreden te zijn met genoeg.

 

Vrije bijdrage (richtprijs 5 euro)

Koffie en thee verkrijgbaar.

 

Vrijdag 26 oktober 2018 (20h)

 

Plaats:

Ontmoetingscentrum 'De Weg'
(Herenthoutseweg 21 te 2222 Wiekevorst)

Filmduur: 59 min (Nederlands ondertiteld)


Changing the World - Helping humanity
Making a difference

 

 

 

 

Hoe wij hier leven en consumeren heeft invloed op de rest van de wereld.

 

Zorg voor de aarde vormt niet alleen het fundament van het leven, maar is ook de belangrijkste ethische kwestie! Het leven en zelfs het overleven van onze toekomstige generaties ligt in onze handen.

 

-meer lezen->

 

Changing the World Helping humanity Making a difference

 

Bezoek ons ook op

-facebook->

 

inhoud © EarthCare vzw
ontwerp: DroomWever